Miksi myydä ja ostaa vihreitä mangoja. Kuinka tuoda mangoa Thaimaasta – Pattaya-Pages.com


Mango on erittäin maukas trooppinen hedelmä. Tällä kypsällä hedelmällä on pehmeä keltainen liha, jossa on makea ja hapan maku.

Mangoja voidaan myydä kiloittain, tehdä niistä smoothieita tai myydä kuorittuna ja viipaleina.

Kaupoissa ja hedelmätorilla saattoi nähdä, että keltaisten mangojen lisäksi myydään myös selvästi kypsymättömiä kelta-vihreitä mangoja ja täysin raakoja vihreitä. Jos olet kysynyt näitä kysymyksiä: mitä varten kypsymättömät ja vihreät mangot ovat, ovatko ne maukkaita ja voidaanko niitä syödä, tämä artikkeli vastaa niihin.

Lisäksi kypsymättömiä ja vihreitä mangoja voidaan myydä myös valmiiksi leikattuina.

Miksi myydä ja ostaa vihreitä mangoja

Jos näit merkinnän Miksi myydä ja ostaa vihreitä banaaneja. Kuinka kokata ja syödä vihreitä banaaneja”, niin voit olettaa, että vihreät mangot kypsyvät jossain vaiheessa. Tämä on todellakin oikea oletus, mutta vain osittain.

Vihreät mangot ovat halvempia, kuten seuraavassa kuvassa näkyy, vihreät mangot maksavat 39 bahtia kilolta.

Ja seuraavassa kuvassa näet keltaisten mangojen hinnan - 89 bahtia kilogrammalta - yli 2 kertaa kalliimpaa!

Vihreät mangot voivat kypsyä, mutta näin ei aina tapahdu todellisuudessa - tästä keskustellaan myöhemmin.

Joten vihreitä mangoja myydään, koska:

  • ne ovat yli 2 kertaa halvempia, mutta silti saa niistä keltaisia mangoja
  • niitä on helpompi kuljettaa, ne eivät ole niin pehmeitä ja pehmeitä kuin keltaiset
  • mangoa voi syödä kypsänä

Kuinka kokata ja syödä vihreitä mangoja

Keskikypsässä ja kypsässä muodossa olevat mangot ovat syötäviä, ja thaimaalaiset syövät niitä mielellään seuraavasti: kypsän mangon palat kastetaan sokerin ja chilin (tumman pippurin) seokseen. Yritin – en pitänyt siitä.

He tekevät myös vihreää mangosalaattia. Kuten paikalliset selittivät minulle, tämä on sama salaatti kuin Som Tam (papaijasalaatti), mutta vain mangolla. En pidä Som Tamista ollenkaan (hapan, mausteinen salaatti, jolla on voimakas epämiellyttävä haju), joten en edes kokeillut sitä.

Puhuttaessa mangojen syömisestä Thaimaassa, voit nähdä muunnelmia kypsästä keltaisesta mangosta tahmealla riisillä ja myös sokerilla. Kaikki kokemukseni mangojen syömisestä kertoo vain yhden asian: herkullisimpia ovat keltaiset, täysin kypsät mangot, joita ei tarvitse sekoittaa mihinkään, niiden alkuperäinen maku on parempi kuin kaikki listatut vaihtoehdot.

Kuinka kuljettaa mangoja: kuinka tuoda mangot Thaimaasta

Jos haluat tuoda muutaman mangon Thaimaasta maahasi, niin mieti ensin, ehkä voit ostaa suunnilleen samat mangot lähimmästä ruokakaupasta, eikä sinun tarvitse tehdä turhaa työtä.

Jos kuitenkin haluat tuoda mangoja Thaimaasta (ja ne ovat todella herkullisia!), älä missään tapauksessa osta täysin kypsiä keltaisia mangoja - todennäköisesti ne eivät kestä matkaa lentokentälle ja lentoa. Löydä kaupasta vihreä-keltainen mango – hieman kypsymätön ja siksi vielä melko kiinteä.

Osta koreja tai astioita, jotka suojaavat mangoja vaurioilta. Vaurioituneet vihreät mangot alkavat todennäköisemmin pilaantua kuin kypsyä.

Kuinka mangot kypsyvät vihreästä keltaiseksi

Ensinnäkin, toisin kuin banaanit, erittäin vihreät mangot voivat yksinkertaisesti alkaa pilaantua (mätää) sen sijaan, että ne kypsyisivät keltaisiksi. Jopa Thaimaan kuumassa ilmastossa tämä tapahtuu joillekin heistä. Lisää kypsymismahdollisuuksia valitsemalla mangot, jotka ovat jo hieman keltaisia (mutta eivät liian kypsiä, jos aiot kuljettaa niitä pitkän matkan).

Mangot kypsyvät onnistuneesti vain lämpimissä lämpötiloissa (+30 °C ja yli). Kylmässä ilmastossa ne voivat alkaa pilaantua ennen kuin ne ovat kypsiä.