Mitä tehdä, jos vesivuotoja, ilmastointi ei toimi tai muita kotitalousongelmia asunnossa Thaimaassa – Pattaya-Pages.com


Thaimaassa saatat kohdata jokapäiväisiä ongelmia useimmiten: vesivuotoja, ilmastointilaite ei toimi hyvin, valaistuslamput eivät toimi ja niin edelleen.

Ongelman syy voi olla asunnossasi (vuotava pesuallas) tai asunnon ulkopuolella (vettä vuotaa huoneeseesi tai kylpyhuoneeseen naapureista).

Asunnon tila voi myös olla erilainen:

  1. Olet uuden takuun alaisen asunnon omistaja
  2. Olet omistaja, mutta takuu on umpeutunut
  3. Olet vuokralainen

Harkitse useita tyypillisiä tilanteita ja menettelyä kussakin niistä.

Uudet asunnot takuun alla

Uusille asuntoyksiköille voidaan tehdä ilmainen takuukorjaus (esimerkiksi ensimmäisen vuoden oston jälkeen). Jos näin on, ota yhteyttä asuntoyhtiösi lakimieheen/hallintayhtiöön – asunnon korjaukset tulee tehdä maksutta.

Ongelman syy on naapureissa

Esimerkiksi vettä voi tihkua asuntoosi tai kylpyhuoneeseen ylhäältä.

Tässä tapauksessa voit hakea apua yläkerran naapuriltasi joko suoraan tai lakimiehen/rahastoyhtiön kautta. Tärkeintä ei ole pilata suhteita naapurin kanssa, koska tiedän tapauksen, jossa pilaantuneiden suhteiden vuoksi ylhäältä oleva naapuri ei päästänyt korjaajia asuntoonsa pitkään, josta vesi vuoti alempaan asuntoon.

Lisäksi olin itse se naapuri, jonka asunnosta vesi virtasi alempaan asuntoon. Alakerran naapuri tuli luokseni ja valitti, että kylpyhuoneeni vesi vuotaa hänen kylpyhuoneeseensa katossa. Oli asunnon vuokrauksen ensimmäiset päivät ja soitin virastoon. He lähettivät teknikon tiivistämään saumat. Muutamaa päivää myöhemmin alakerran naapuri valitti jälleen vuodosta. Soitin virastoon uudelleen, ja he lähettivät jälleen teknikon, joka lopulta korjasi ongelman. He eivät ottaneet minulta maksua.

Kaipaa remonttia vuokra-asunnossa Thaimaassa

Jos olet vuokralainen, varsinkin pitkäkestoisesti, niin ensimmäisten viikkojen tai kuukausien aikana havaitut ongelmat poistetaan melko usein ja mielellään vuokranantajan toimesta omalla kustannuksellaan. Minun tapauksessani eri asunnoissa vuokranantaja viraston tai asunnon omistajan edustamana eliminoi veloituksetta:

  • palanut lamppu parvekkeella
  • vettä vuotaa kylpyhuoneestani alla olevan naapurin kattoon
  • vuotava ilmastointilaite, jonka vuoksi oli tarpeen vaihtaa tulvinut sähköpaneeli

Vuokra-ajan loppua kohti vuokranantaja on haluton korjaamaan vikoja omalla kustannuksellaan. Esimerkiksi minun tapauksessani toisen kerran kesken vuokrasopimuksen vuotanut ilmastointilaite korjattiin puoliksi vuokranantajan kanssa (asunnon omistaja maksoi ilmastointilaitteen siivouksen sekä oston laite, joka auttoi pumppaamaan vettä ilmastointilaitteesta, ja he ottivat minulta rahaa työstä - 400 bahtia).

Ja sitten jouduin korjaamaan omalla kustannuksellani vuokravuoden loppua kohti vuotanut hana samassa asunnossa. Mikä on itse asiassa reilua – vaimoni ja minä käytimme tätä hanaa lähes vuoden ajan useita kertoja päivässä.

Kenen pitäisi puhdistaa ilmastointilaite

Ilmastointilaite on puhdistettava kerran vuodessa tai useammin, kun se likaantuu.

Likainen ilmastointilaite voi jäähdyttää ilmaa huonommin ja kuluttaa enemmän sähköä.

Jos sovit ilmastointilaitteen puhdistamisesta ennen asuntoon muuttoa, eli ennen vuokrasopimuksen tekemistä tai sen aikana, niin todennäköisesti asunnon omistaja tekee sinulle myönnytys ja puhdistaa ilmastointilaitteen omalla kustannuksellaan .

Jos huomasit ilmastointilaitteen puhdistustarpeen muutaman kuukauden kuluttua tai vuokra-ajan loppupuolella, niin asunnon omistaja voi auttaa sinua ja löytää asiantuntijat ilmastointilaitteen puhdistamiseen, mutta joudut todennäköisesti maksaa työnsä itse.

Joten minne mennä, jos huoneistossa on toimintahäiriö

Voit aina yrittää ottaa yhteyttä vuokranantajaan tai toimistoon, jonka kautta vuokraat asunnon. Jos haet ensimmäisten päivien tai ensimmäisen kuukauden aikana muuttohetkestä, niin pienet korjaukset tehdään lähes varmasti heidän kustannuksellaan. Vaikka kaikki riippuu ongelman vakavuudesta.

Vaikka asunnon omistaja tai virasto ei haluaisi korjata ongelmaa omalla kustannuksellaan, he voivat auttaa löytämään asiantuntijan, joka tekee tarvittavat työt. Mutta sinun on maksettava hänen työnsä itse.

Kääntyäkö taloyhtiön teknikon puoleen vai palkatako se ulkopuolelta?

Jos suostut maksamaan teknikon työstä, voit ottaa yhteyttä lakimieheen/rahastoyhtiöön. Jokaisessa asuntohuoneistossa on kokopäiväisiä teknisiä asiantuntijoita, jotka ymmärtävät tämän asunnon erityispiirteet hyvin.

Yleensä kokopäiväisten asuntoteknikon työn kustannukset ovat melko edullisia. Yleensä asunnon teknikon työ ei joudu maksamaan töiden valmistumisen jälkeen, vaan vesilaskun saapuessa – sinne voi kirjata myös asunnon lisäpalvelut, esimerkiksi remontin omassa asunnossasi.

Jos löydät teknikon ulkopuolelta esimerkiksi ystävien suosituksesta, voit sopia hänen kanssaan korjauksista ilman, että otat yhteyttä lakimieheen/rahastoyhtiöön.

Tee vianmääritys itse?

Hehkulampun vaihtaminen tai tukosten poistaminen on yleensä jotain, jonka voit tehdä itse. Voit oppia tekemään yksinkertaisia kodin korjauksia YouTubessa.

Ja työkaluja ja varaosia voit ostaa seuraavista liikkeistä:

  • Big C – tämän liikkeen pääalueet ovat päivittäistavarat, mutta hyllyillä on myös paljon suosituimpia korjaustarpeitasi: hehkulamput, putkistot.
  • HomePro – suurimmat rautakaupat, täältä löydät ehdottomasti kaiken mitä tarvitset korjauksiin. Tavarat ovat melko korkealaatuisia, mutta hinnat ovat myös korkeat.
  • MR.DIY on uusi korjaus- ja taloustavaramyymäläketju. Muuten, DIY tarkoittaa tee-se-itse. Täältä löydät yleisimmät korjauksiin tarvittavat työkalut ja varaosat. Kauppa yrittää tarjota halvimmat hinnat, joten arvioi tavaroiden laatu itse ennen ostamista.